فرکانس سلامتی

بیماری کبد چرب چیست و نشانه های آن

در این مقاله به درمان کبد چرب و نشانه های کبد چرب میپردازیم : بیماری های مزمن به علت اینکه بدون علامت و علائم بارزی به بدن آسیب می رسانند بسیار خطرناک تر از بیماری های حاد و فوق حاد می باشند. یکی از این بیماری ها بیماری کبد چرب می باشد. در صورتی که فردی از علائم این بیماری بی اطلاع باشد و یا به آن علائم توجه نکند ممکن است زمانی متوجه مشکل شود که کار از کار گذشته باشد. برای جلوگیری از چرب شدن کبد با فرآورده زنبور عسل مانند: معجون هیگادو شربت کبوسل می توان از این بیماری جلوگیری و به بهبود این بیماری کمک کرد.

کبد چرب چیست؟

این عضو به عنوان بزرگترین اندام بدن دارای مکانیسم ذخیره انرژی و کمک به هضم مواد غذایی می باشد. همچنین دفع سموم و باقیمانده دارویی در بدن  نیز به عهده این اندام می باشد. به صورت ذاتی سلول های چربی در این اندام به مقدار 5 درصد موجود می باشد.  اگر عواملی باعث شود که تعداد این سلول های چربی در کبد افزایش یابد باعث ایجاد این بیماری مزمن خواهد شد.

گرید ها بیماری کبد چرب

مهمترین  نشانه های کبد چرب و اندیکاسیون های اصلی این بیماری:

 در این بخش به مهمترین نشانه های کبد چرب اشاره خواهیم کرد:

  1. داشتن خستگی همیشگی که با خوردن غذا و خواب و استراحت هم این مورد رفع نمی شود.
  2. از دست دادن وزن بدون دلیل و سریع
  3. کاهش اشتهای مفرط که بدون هیچ دلیلی اتفاق بیفتد
  4. این افراد اکثرا حالت تهوع دارند.
  5. داشتن سرگیجه و منگی 
  6. مشکل در انجام تمرکز بر روی یک کار و فعالیت 
  7. داشتن درد در سمت راست به سمت بالای شکم به دلیل هپاتومگالی یا بزرگ شدن کبد. 
  8. دیده شدن بزرگ شدن کبد یا هپاتومگالی در معاینه بالینی توسط پزشک
  9. داشتن نفخ و گازئوز بودن روده 
  10. وجود بیلی روبین در ادرار و ایجاد ادرار تیره رنگ
  11. کبود شدن بدن فرد با کوچکترین تماس
  12. تعریق بسیار زیاد 
  13. داشتن مشکل در دفع و ایجاد یبوست
  14. ایجاد زردی در بدن و ایجاد یرقان به علت افزایش بیلی روبین در کبد
  15.  یکی از علائم کبد چرب در مراحل پیشرفته ایجاد تورم در بدن و آب آوردگی در شکم یا آسیت می باشد.

انواع گرید  کبد چرب:

  1. کبد چرب گرید ۱ : این نوع از این بیکاری سبک ترین و ابتدایی ترین نوع آن می باشد که با خوردن مواد غذایی با ارزش غذایی پایین و عمدتا  سرخ کردنی و فست فود در کبد ایجاد می شود. این نوع از بیماری با رعایت رژیم غذایی،ورزش و مصرف داروهای کبدی قابل درمان است.
  2. گرید 2 : این درجه کمی سخت تر و پیچیده تر از گرید قبلی است به صورتی که باید به پزشک معالج مراجعه کنید و با رژیم غذایی  که پزشک تجویز میکند همراه با داروهای تجویزی مورد درمان قرار بگیرید. درمان کبد چرب گرید 2 تنها با ورزش و رزِم غذایی امکان پذیر نیست بلکه باید حتما زیر نظر پزشک دارو مصرف نمایید.
  3. مرحله 3: این گرید از بیماری  زمانی اتفاق می افتد که فرد مبتلا به گرید درجه 2 سهل انگاری کرده و به پزشک مراجعه نمی کند و در این اشتباه می باشد که تنها با تغییر لایف استایل و رژیم غذایی مشکل مرتفع خواهد شد غافل از اینکه با ادامه این روند وضعیت بدتر خواهد شد.
  4. سیروز کبدی مرحله نهایی یا گرید 4 : برای این بیماران پیوند کبد مورد نیاز است زیرا که سلول های کبدی آنها کاملا از بین رفته است. 

درمان کبد چرب: برای اینکه تصمیم بگیرید چگونه از شر این بیماری مزمن و خطرناک که امروزه بسیار شایع شده است خلاص شوید باید به پزشک متخصص مراجعه کنید تا گرید مشکل کبدی شما مشخص شود. سپس با توجه به آزمایشات انجام شده در خصوص آنزیم های کبدی پزشک شما که بهتر است متخصص باشد تصمیم خواهد گرفت که از چه روش هایی برای درمان استفاده کند. ولی عمدتا برای تغییر سبک زندگی پیشنهاد به کاهش وزن، افزایش کیفیت تغذیه،استفاده از آنتی اکسیدان ها و استفاده از چربی های مفید توصیه می شود.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب بیشتر

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است